​Осман Октай: ДПС изпадна в тежка изоляция

 (1 коментар)


​Осман Октай: ДПС изпадна в тежка изоляция

Местан говори с тона на Сараите, Ахмед Доган стене...

Движението за права и свободи изпадна не само в тежка политическа изолация, но и в икономическа изолация и затова лидерът Лютви Местан беше изключително изнервен на днешното (бел. ред . - 7 ноември) парламентарно заседание.

За втори път всички политически формации им обърнаха гръб и те се чувстват в нехарактерна ситуация. Отмина времето когато бяха балансьори и можеха да "флиртуват" с всички.

За първи път страдат от такава тежка политическа изолация и са в конфликт с останалите, а това състояние няма да продължи кратко.

Лютви Местан беше критичен към Патриотичния фронт днес, но той добре съзира разликата между патриотичната формация на Валери Симеонов и пещерния национализъм на "Атака" и Волен Сидеров.

Двете партии не са скачени съдове, ПФ не е "Атака".

Представители на НФСБ и ВМРО никога не са нападали религиозни храмове и джамии, а ДПС добре осъзнават, че насреща имат правителство на националната отговорност и стабилност, което 

трудно ще разбият с клетви

За първи път през последните 25 години лично Бойко Борисов успя да убеди дясното, лявото, както и Патриотичния фронт, дори и религиозните общности в подкрепа и реализацията на една широка коалиция.

Все пак в условията на една конфликтна ситуация в страната, с много тежки проблеми трябва да отбележим, че всички политици, които си сложиха подписите под тази програма, надминаха себе си, загърбиха егото си и някои от идеите в търсенето на решения на неотложните задачи пред България.

Като слушах словото на Лютви Местан съм убеден в едно - това не е тона на лидера на ДПС, това е тон от Сараите и лично на Ахмед Доган.

Този стон на отчаяние даде началото си след Националната партийна конференция на движението, когато станахме свидетели на опита за покушение срещу него и в следващия ден публикува писмо, с което се закани на всички и постави на карта етническия мир.

От тогава до ден днешен

Доган и компания се намират в изключително агресивна позиция

и обявяват война на обществото.

Тук обаче нервността им изигра лоша шега -т е допуснаха една ключова коалиционна грешка.

В амбициите да се отличат като единствената демократична и проевропейска и проатлантическа формация преминаха границите на добрия тон с агресията на езика, за да достигнат точката на кипене - конфликт с всички политически формации.

ДПС забрави много бързо, че именно то изневерява на принципите си не от сега, а още от 90-те години.

Да си спомним времето на Беров, времето на тройната коалиция 2005 -2009, както и по времето на Орешарски - ДПС позволи дяволската прегръдка между жертви и палачи, забравиха за целувката между Местан и Станишев, забравиха и за всички ценности, които преследват техните избиратели.

За първи път ДПС изпадна в ситуация, техните олигархични кръгове заради успешното ново правителство, което ще наложи правила да им обърнат гръб, да ги изоставят.

Доган и компания много бързо забравиха 97-ма година, когато бяха оставени извън борда на управлението от ОДС. Тогава лобистите като Илия Павлов им обърнаха гръб и

2 години Доган и компания не можеха да си платят

тока, телефоните и заплатите в централата.

Днес те отново се връщат към този момент, когато партията не може да предлага на олигархичните си кръгове нито кадрово внедряване, нито финансови потоци и обществени поръчки. На ДПС им е ясно, че всеки, който се докосне от бизнесмените, ще изгори.

Да си припомним срещата в кабинета на Цецка Цачева - никой не застана на дивана до

Лютви Местан, остана сам като прокажен

Всичко това са знаци към българското общество. То е изключително чувствително днес към ДПС, не защото партията е етническа. В ДПС са най-онеправданите избиратели, а движението вместо да ги обслужва, обслужваше само мафията в България.

Доган отдавна не е най-богатият човек у нас, по-скоро той е една политическа държанка на мафията. Очаквам в най-скоро време олигархичните кръгове, които му осигуряват лукс и благоденствие

да го изхвърлят от Сараите

Собствениците на този лукс добре знаят, че вече ще получат тежки негативи в бизнеса, заради връзките си с него. Убеден съм, че и много кметове по места ще се изнервят и няма да се чувстват конфортно.

Поздравявам и Бойко Борисов, и Радан Кънев заради обещанията, които дадоха, че те ще гарантират етническия мир. Защото Лютви Местан ясно каза днес, че новият кабинет е "АНТИ ДПС" и целта му е да наруши етническия мир.

Затова и управляващите лидери ясно му показаха своите намерения.

За първи път и в ГЕРБ, и при РБ има турци депутати и това е началото на края на ДПС.

От Фактор.бг

Коментари
2014-11-08 22:20:15 От: Аз ли сънувам или

вие?

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот