Войната в Украйна е внесена


Войната в Украйна е внесена

"Кризата в Украйна не може да има военно решение и враждуващите трябва да избягват действия, които ще доведат до нова ескалация", заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в Братислава, четем в „Гласове“.

Помощник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд през април м. г. заяви пред CNN, че „Вашингтон е похарчил 5 милиарда долара за развитието на демокрацията в Украйна“. Както с милиарди и още по-болезнени средства и методи „демократизираха“ Афганистан и Ирак,Тунис и Египет, Либия и Сирия. Гражданската война в Украйна също е внесена.

Разбира се, хер Щайнмайер и другите западни политици засега не отбелязват този факт, макар да им е пределно ясно, че събитията в Украйна, както и онези в Северна Африка и Близкия Изток преследват антиевропейски цели покрай антируските. Нещо повече, взимат страна. Подкрепяйки реално само марионетките на САЩ в Киев, те съдействат на войната.

В резултат братоубийството в Украйна ще продължава, докато антиукраинският проамерикански режим в Киев не рухне поради липса на пари и оръжия или под напора на граждански вълнения. Значи или някой трябва да даде пари и пушкала, или да изпрати войски да убиват украинци и руснаци на място.

Ето защо властите в Киев не спират и дори увеличават провокациите в Донецката и Луганската области, обявили се за републики, всекидневно нарушават примирието от Минск с артилерийски обстрели на граждански обекти. Провокациите са преди всичко срещу Европейския съюз и страните от НАТО, от тях се очаква да дадат пари, да воюват на място.

Страните от Източна Европа, новите членки на НАТО, между тях и България, се управляват от проамерикански политици и изпълняват указанието да тласкат държавите от Евросъюза в конфронтация с Русия и в подкрепа на тежко провалилия се режим в Киев. И все повече стават омразни на хората в тези страни, съзнаващи, че ги тласкат към война.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот