Вярно е обратното


Вярно е обратното

Политиката е едно предизвикателство, в което нямаш право на слабохарактерност. Това каза по БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова

Бъчварова с други думи повтаря известната фраза на бившия френски президент дьо Гол, че „политикът трябва да има топки“. Човекът е бил генерал, след като ЦРУ през 1968 г. му организира Парижки „майдан“, на президентския пост го последваха двама-трима политици с все по-малки „топки“, после дойдоха съвсем безтопкови. Величието на Франция стана спомен.

У нас вярно е обратното на твърдението на Бъчварова. Политици със силни характери чичо Сам и брюкселските  хермафродити не допускат, че някой ще вземе да се опъне по някое предписание или „съвет“ отвън, влизащи в противоречие с  национален или обществен български интерес. Ярък пример за слабохарактерност е нейният началник Борисов, той само играе ролята на „генерал“.

Оперетъчна фигура е той. Ту дон Корлеоне изобразява, ту голям каратист или полицай; я в ролята на важен европейски политик влиза, я в позата на благодетел с бюджетни пари, я в етюда „аз съм прост и вие сте прости“. Пролича му по дамското обкръжение, което явно предпочита за фон, на който да изглежда мъжкар.

Както и през 2013 г., когато просто избяга от властта.Силният политик не би се хванал да управлява ресор, в който с години въобще не би могъл да се ориентира. На поста на вътрешния министър Румяна Бъчварова ще е безпомощна до края на мандата, значи там само ще изобразява Шефа, а реалният шеф ще бъде премиерът Борисов.

Който също не е подготвен за него. Но за социални манипулации госпожа Бъчварова е сравнително добре подготвена. Дългата практика като социолог ще й бъде много полезна, за да подава на обществото данни за намаляване на престъпността и увеличаване на разкриваемостта на престъпленията.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот