Танцът на Нешка по (банк)нотите на Бареков

 (2 коментара)


Танцът на Нешка по (банк)нотите на Бареков Снимка: Виктор Леви

Бившата треньорка е вечната "подкрепяща" - Първанов, Борисов, Станишев...

Децата ни…изгубили трудови навици…Това ви казва Николай (вече на малко име), говори с драматичен глас и големи тъжни очи великата ни гимнастичка и бивш депутат от левицата Нешка Робева пред група симпатизанти на Бареков във видинско.

Имахме безплатно здравеопазване, нали си спомняте…с майчински носталгичен тон се обръща към млади и не толкова млади хора жената с принципи и морал. Те утвърдително кимат…Кадрите текат като „платен репортаж” от екрана на ТВ 7.

 И още: "Тези хора са млади и няма да ви излъжат, ако усетя нещо нередно, аз ще вляза в парламента и ще ги хвана за ушите, и ще ги изведа", заканва се Робева на среща с жителите на едно от най-големите ломски села - Ковачица, където отново е заедно с лидера на ББЦ Николай Бареков.

Тя призовава местните да излязат на 25 май и да дадат гласа си за "България без цензура", защото е заложила на "младите хора, неопетнени от управлението".

А иначе – танцовата й трупа просто изнасяла концерти на мероприятията на Бареков. Така тръгнаха от септември миналата година, когато новият политик лицемерно твърдеше, че проектът му е граждански, а не политически. А една телевизия силно му вярваше и плащаше за това, което прави.

 Няма лошо, всяка партия си организира подобни мероприятия. И си плаща. Който плаща, той поръчва музиката…или танците, в зависимост от случая. И като гледаме какви са танците, плащането ще да е солидно.

Припомняме всичко това, защото още на 22 февруари Vevesti.bg първи съобщи, че известната общественичка се присъединява към Бареков, като написахме дословно следното:

  

Треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева се присъединява към „България без цензура”. Не ставало дума само за „сътрудничество”, а за подкрепа на идеите и целите на новия политик. Това ще стане публично известно в най-близко време."

И точно това стана.

Сега вече дълбоко моралната прима на художествената гимнастика обикаля градове, села и паланки, за да бъде с танца на трупата си сред хората, (не, че някой й е забранил да си изнася концертите по обичайния начин и пак да бъде сред хората), но и вече проповядва с майчински загрижения си мелодраматичен глас едни от най-абсурдните, популистки и неосъществими планове на новия политик.  

 Просто, защото и тя като всеки друг може да се скрие зад втръсналите до болка клишета, като „млади хора”, „нови лица”, „неопетнени в управлението”…Пфууу!

Що бе, госпожо Робева, да не са заченати от Светия дух?

Нешка Робева е винаги със силните, винаги страда за слабите и винаги с измъчен глас обяснява, колко наивно е вярвала в доброто, но как нещата просто са се променили…

Защо ли? Ето откъси от едно изумително интервю във в. „Стандарт” от септември 2013 година, когато се разбра, че нейната трупа е наета от Бареков за гражданския му проект „България без цензура”.  

На въпрос какво ще стане, ако „България без цензура” се развие като политически проект, Робева отговаря: „За момента Николай Бареков обяви, че не тръгва с политически формат.” И по-късно: „Ако проектът на Бареков се развие като политически, не Нешка Робева ще му помогне да се наложи като политик, а неговите действия.”

На финала: „Аз съм казала, че в политически формирования няма да участвам. Това е мое решение от много години. Но ще подкрепям всяка добра идея”.

А най-интересното всъщност е някъде по средата на интервюто.

На напомнянето, че Робева е била една от знаковите фигури, които подкрепиха Първанов по време и на двата му мандата, Робева отговаря: „Мен, ако питате, аз подкрепих и Бойко Борисов…Преди изборите аз подкрепих Станишев, защото вярвах, че ще се променят нещата.”

А сега подкрепя Бареков…защото вярва, че ще се променят нещата.

При Станишев нещата се промениха. Към по-лошо. Ако и при Бареков се получи така, кво прайм? Отиваме да подкрепяме следващия с вярата, че ще се променят нещата?

Защо не? Левът е стабилна валута, вързана за еврото. Там нещата трудно могат да отидат към по-лошо.

По Vevesti.bg

Коментари
2014-05-14 09:57:53 От: Аборигенчо

Нешка по-долбре да си изпълнява танците срещу заплащане, няма да я укорят, поне много за това, но да не предидзвиква хорската неприязън към себе си, като и с думи подкрепя нечестивеца Бареков - не го заслужава, ама сама си го прави....

2014-05-15 13:13:40 От: Тома

Тая чума няма ли да миряса най-после?! Все тя морална, все тя социална, все тя най-голям треньор и капацитет, все тя близка на Ванга...Ай сиктир!

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот