Сватбени записки по българските „независими“

Автор: Христо Карастоянов


Сватбени записки по българските „независими“

Геройство ли е да гласуваш по съвест

Хайде да си представим нещата така... Един ерген се оженва. Ама се жени с всичките му салтанати: той й напива на момата менците, краде й кърпата, щипят се по седенките, хоро играят на мегдана; той вдига татко си и майка си, отиват при таткото и майката на момата, искат й ръката, ония я дават. Хайде оттам при попа да ги венчае, въобще - както си е по закон.

Какво става после обаче?

Става това, че младоженецът изведнъж осъзнава, че не му харесва булката! Не му е комфортно с нея, решенията в младото семейство само тя ги взема - авторитарно и недемократично - не му харесва и това е!

Обаче от друга страна, му харесва да е женен!

Перат го, готвят му, търкат му гърба, режат му ноктите, къщата му харесва, курникът му харесва, коритото му харесва, каруцата и конят също...

Жената обаче не му харесва вече: насилва го да гледа турски сериали, а той харесва мачовете!

И вика - а, не, отказвам се!

„Ами хубаво, му казват, като не ти харесва, какво да се прави... Демократична държава сме, ей го адвокатина, ей го съда - развеждай се, заминавай си в къщи при овцете и въпросът ти се решава.“

Обаче човекът не иска развод. На него му е хубаво да е женен, той просто булката не харесва, че не му дава да гледа мач.

„Тъй, му викат, и какво правим при това положение?!“

„Ами какво правим, вика той. Ето, жената има много хубава сестра, тъй че напущам кревата на жената и отивам в кревата на балдъзата!“

Е? Какво го правиш такова?

Точно това, което си помислихте, правят и роднините на булката: хвърлят му един хубав бой и го натирват от къщата.

А ето че за народните ни, с извинение, представители, това е напълно в реда на нещата. Не му харесва булката, обаче не се маха от къщата, ами сменя одаята.

И това се смята за нормално, морално и законно.

Според новия правилник на парламента младоженецът вече нямало да може да се премества при балдъзата (тоест да се прехвърля в друга парламентарна одая или да основава чистак нова парламентарна група).

Нямало да има „независими“ - щяло да има „нечленуващи“...

Нямало да имат право да участват в комисии, което автоматично ги лишавало от най-малко 10% от допълнителното им възнаграждение. Страшна работа!

Нечленуващи... - ама все пак гласуващи, нали?

А за кого ще гласуват, извинете?!

Аз мисля, че ще гласуват за онази балдъза, която ги компенсира най-справедливо за героизма им.

По в-к Преса

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот