Смешни суперлативи


Смешни суперлативи

България има един изключително добър, достоен, прекрасен президент. Само това мога да кажа, защото иначе би се възприело като оценка. Особено във външната политика имаме изключително добър синхрон, заяви премиерът Борисов, съобщава БНР.

Разбира се, изреченото от Борисов за Плевнелиев е оценка и то каква! Десетка по шестобалната система! Обектът на подобна възхвала би трябвало да се смути от нея, да се замисли, дали в нея не е скрита висока доза ирония.

Най-малкото тези суперлативи са смешни, когато са произнесени по адрес на политик с обективно доста малки права и възможности да се прояви със забележителни качества, дори и да са му присъщи. Особено в областта на външната политика, каквато изцяло се формира далеч във Вашингтон и Брюксел, а президентът може само да я озвучи уж като българска.

Истината за Плевнелиев е силно различна от свърхпозитивните оценки на Борисов. Всяка негова словесна активизация вече води до смаляване на позитивния му рейтинг.  Пък и послъгва. Вчера за някакъв пълен консенсус сподели, но лидерът на БСП Михаил Миков рече „Президентът заблуждава“, а Валери Симеонов от ПФ обобщи: „Безсмислена реч.“

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот