Секретни документи от Третия райх !


Секретни документи от Третия райх !

Летописите разкриват зловещ, таен проект от Втората световна война

През последните дни на Втората световна война, в централна Германия, американски пехотинци откриват множество секретни нацистки документи, складирани в подземни галерии. По-късният анализ на откритите документи разкрива един от най-мащабните, секретни проекти на Третия райх –​​​​​​​ търсенето на корените на изгубена древна арийска цивилизация, от която според нацистите, произхождала германската нация, така пише в сайта на Агенция БЛИЦ.

Откритите писмени документи, заедно с множество снимки и филмови ленти, свидетелстват за неподозирано по мащабите си търсене на останките на Атлантида – митичният потънал континент, търсене на древни артефакти в Тибет, свързани с арийската раса и тайнствени сили, както и не на последно място, търсене на Светия Граал – мистичният символ на християнството.

Руските военни разузнавателни служби също се натъква на доста документи с подобен характер.

Култовете на древните германи, тайни церемонии и мистични ритуали не са липсвали в ежедневието на нацистките ръководители. Но почти всички факти, свързани с подобни практики, са свързани най-вече с екзалтирания шеф на СС Хайнрих Химлер, който бил обсебен от езотеричните теории и исторически легенди.  

Той искал да превърне елитните части на СС в новия Орден на тамплиерите. По негово нареждане, замъка Вевелсбург в Северен Рейн - Вестфалия, се превръща в главна ковачница на СС-кадри за Третия райх. Там арийските воини изучавали задължително античната магическа азбука - руническото писмо на древните германи.

По заповед на Химлер във Вевелсбург се извършвали страховити антични церемонии, вдъхновени от култовете на древните германи.

В нощта на лятното равноденствие воините от СС възхвалявали с огън и факелни шествия в гората Бога на войната Один. При ритуала за отбелязване на зимното равноденствие се повтаряла церемонията на “задушаващия въздух“, инспирирана от тибетските традиции. 12 офицери от СС запалвали окървавена хоругва и чрез фигурите от разнасящия се пушек правели предсказания.

Химлер бил обграден с окултисти и пророци като личния му секретар Карл Вилгут, който твърдял, че притежава наследствена медиумна памет, от предишен живот, като вожд на германите.

Според историческите анализатори, Химлер действително е вярвал в тези теории и в съществуването на невидими сили, които могат да бъдат овладяни от човека. Що се отнася до Хитлер, събраните документи не дават основание да се направи заключението, че той е бил обсебен от окултизма така, както Химлер, но сам е признавал, че е “запленен от тези теми“.

Той повече е бил ангажиран от мисълта как да използва тези антични послания за създаване на новата религия на нацизма и на арийската нация, която трябвало да изгради нови митове и ритуали на основата на традиционните вярвания на древните германи.

Шефът на СС, Химлер,  оглавил поне две експедиции за търсене на изчезнали магически предмети и символи на древната цивилизация. Най-известната е мисията по следите на загубения Граал - мистичния символ на християнството, тъй като според легендата в Граала е била събрана кръвта на Исус Христос.

Експедицията за търсене на Граала била пазена в абсолютна тайна дори от Гестапо и освен Химлер и екипът му само фюрерът бил посветен в тайнството. Химлер поверил секретната мисия на единствения археолог, на когото имал доверие - Ото Ран, известен със своите окултистки и езотерични пристрастия. Ото Ран също бил член на SS и той обосновал в научните си трудове версията, че Граалът бил заровен някъде в Южна Франция.

Химлер се надявал с откриването на Свещения Граал да се възроди религията на автентичното християнство, което да завладее света и да измести традиционната християнска религия. В неговата основа ще лежи арийското християнство, чиито преки наследници са нацистите, и по този начин да бъде обоснована световната мисия на Хитлер, чиято върховна цел била да върне на света чистата вяра.

Tъpceнeтo нa Cвeтия Гpaaл ce ocъщecтвявa в зaмъцитe нa ĸaтapитe нa Πиpинeитe

и въпpeĸи чe cлyxoвeтe твъpдят, чe eĸcпeдициятa ce yвeнчaвa c ycпex, Oтo Paн изпада в немилост и по-късно напуска редиците на СС. През 1939г. Ото изчезва и по-късно е намерен замръзнал в планинския масив Вилден-Кайзер.

Факт са и още две подобни експедиции, в които емисари са били изпратени в Тибет и пустинята Гоби, за да търсят свещените символи на арийците и доказателства за техния божествен произход.

Хайнрих Химлер вярвал, че там съществували подземни светове, населени с “непознати свръхчовеци“, надарени с необикновени способности. Медиуми твърдели, че съществуват загадъчни места като Шамбала в пустинята Гоби, където живеели праотците на арийската раса. Или Агарта - подземното царство в Хималаите - откъдето Господарят на света управлявал съдбите на земята.

Нацистите са търсели и следите на изчезналата Атлантида, защото са смятали, че част от представителите на могъщата древна раса, която я е населявала, са успели да стигнат до различни места по света, където са предали част от знанията си на други народи, като древните арийци.

Историкът Ханс Юрген Ланге твърди, че Химлер и неговото обкръжение наистина вярвали в съществуването на тези загадъчни места и божествената роля на арийците. Той дори създал специалния отдел на СС, наречен Ahnenerbe, чиято основна задача била да изследва историята на арийската раса но на по-късен етап става основа за много други изследвания, свързани с мистика и окултизъм.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот