Руското външно излишно мърмори


Руското външно излишно  мърмори

"Румънското ръководство по конюнктурни съображения превръща страната в опорен плацдарм на САЩ и НАТО в близост до границите на Русия", заяви говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич, цитиран от ТАСС.

Тази реакция на руското външно министерство буди едновременно насмешка и съжаление. Румънските управници не се ръководят от конюнктурни съображения като дават бази на САЩ и НАТО, а просто се подчиняват на съюзническите си задължения. В централата на алианса е взето решение и всички страни-членки са длъжни да го спазват.

Русия не е заплаха за Румъния и за другите страни в Европа, но е заплаха за САЩ. Със самото си съществуване като огромна държава с около 80 процента хомогенно население, с несметни природни богатства и възможност за самодостатъчно оцеляване, с достатъчно  военни средства да унищожи Америка.

Която пък без световната си хегемония ще загине и то в обозримото бъдеще. Зъл е хегемонът, не Румъния, не България, никой в НАТО не може да му се опъне и да откаже бази и всякакви съоръжения. Могат някои страни само да не участват със свои части във военни операции срещу Русия, макар и това да не е лесно.

Излишно мърмори руското външно ведомство срещу официален Букурещ, няма там приятели на Русия. Впрочем, приятелите й западняците отдавна ги прогониха от властта във всички бивши членки на Варшавския договор и социалистическия лагер. Похарчиха ги московските товарищи начело с Горбачов и Елцин.

После похарчиха и Съветския съюз с глупавото очакване, че ще имат приятели в лицето на Щатите и Запада, че ги очаква някакъв общ Европейски дом  и демократичен капитализъм. На Русия задълго й се налага да води отбранителна хибридна война.  Ако оцелее, след някоя година ще може да припомни едно-друго на Полша, на прибалтийците и на румънците, разбира се.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот