Прекроeни Балкани предвиждат в САЩ, май


Прекроeни Балкани предвиждат в САЩ, май

Комисията по външната политика на Камарата на представителите (долната камара на парламента в САЩ) ще обсъжда в скоро време прекрояването на границите на Балканите

Според скопското издание МКД. конгресменът Дейна Рорабейкър (на снимката) заяви, че новият президент на САЩ Доналд Тръмп е разгледал сериозно идеята за промяна на политическия пейзаж в Югоизточна Европа.

"Аз запознах нашия държавен глава с проблема и получих уверението на господин Тръмп, въпросът ще бъде проучен основно през идните седмици", посочи той.

Рорабейкър, който бе определен от американското списание "Политико" за любимия конгресмен от САЩ на руския президент Владимир Путин, наскоро заяви, че Македония трябва да бъде разделена между България и Косово. Днес бившият посланик на Скопие във Вашингтон Никола Димитров обвини парламентариста, че иска да дестабилизира Балканите.

"Нека господин Рорабейкър прояви достойнство", написа още дипломатът в Twitter.

Конгресменът отговори на бившия македонски представител в страната си. "Вие казвате, че има стабилност на Балканите? Според мен не е така. Ето защо предлагам албанците и македонците в страната да се разделят мирно, както направиха чехите и словаците през 1992 г.", написа Рорабейкър в системата за микроблогове.

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот