Предсрочни избори в Македония до април 2016 г.


Предсрочни избори в Македония до април 2016 г.

Лидерите на основните партии в страната постигнаха съгласие...

В Македония ще се проведат предсрочни избори до април 2016 г. Това стана ясно след продължилата часове среща между лидера на опозицията Зоран Заев и премиера Никола Груевски с посредничеството на еврокомисаря Йоханес Хан, съобщи Makdenes.org.

"Беше договорено, че до края на април следващата година би трябвало да има предсрочни избори, но е важно да се подготви страната, да се изчистят избирателните списъци, да се промени Изборния кодекс, да се спазват правата на малцинствата. Много важно е да се приемат препоръките, които са дадени от Европейската комисия по посока на независимостта на съдебната власт ", съобщи Хан.

Срещата продължи повече от шест часа в представителството на ЕС в Скопия. На разговорите са присъствали още лидерите на двете албански партии в югозападната ни съседка. По средата на разговорите към преговарящите в Скопие се включи и американският посланик в Македония Джес Бейли.

Еврокомисарят Йоханес Хан добави, че в Брюксел ще се проведе нова среща между премиера Груевски и лидера на СДСМ Зоран Заев, на която ще бъдат прецизирани повече подробности от постигнатия днес политически договор между управляващата ВМРО-ДПМНЕ и опозиционния Социалдемократически съюз.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот