Нямат време позитанците


Нямат време позитанците

"Ние трябва да бъдем искрени, последователни и критични към онези процеси, които ни заобикалят - точно толкова, колкото сме самокритични към нас." председателят на БСП Михаил Миков се обърна към социалисти, четем в „Гласове“.

Доскоро позитанците въобще не бяха искрени и последователни, тъкмо напротив. Май вече правят някакъв опит да бъдат критични към някои процеси в държавата и обществото, но не са убедителни, тъй като все още не са самокритични. А не са самокритични социалистите, защото на „Позитано“ 20 все още се колебаят да не се ли поснишават още известно време.

Дали го имат обаче това време господа другарите? И да е останало някакво, не ще да е много. Снишаването в състава на криминалната политолигархия лишава позитанците от възможността да отстояват леви политики, да се представят на дело като лява партия. Тъй като ги тласка към безпринципни коалиции и отпъжда левия електорат.

Самокритичното поведение изисква преди всичко обективизиран анализ на процесите в БСП през изминалите 25 години и политическото й присъствие в промените в България за този париод. Наложителен е безпощаден анализ на ролите на ръководствата на партията през този период и лично на Лилов, Виденов, Първанов и Станишев.

На предстоящия конгрес от Михаил Миков и екипа му в изпълнителното бюро социалистите и симпатизантите очакват ясна позиция за коалиционната им политика и връзките с ДПС. Ако не заявят, че ще сменят решително досегашните практики, може да очакват много неприятни изненади на изборите за  местна власт наесен.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот