Македонски медии: ИДИЛ е издала заповед за терористични нападения в Скопие и Прищина


Македонски медии: ИДИЛ е издала заповед за терористични нападения в Скопие и Прищина

Има напрежение, отбелязват някои вестници и сайтове, но общо-взето няма брожения и паника сред населението

Ислямска държава подготвя терористични нападения в Скопие и Прищина. Това съобщават медии в Косово и Македония.
 

Косовските служби за сигурност са получили информации, че Ислямска държава е издала заповед за организиране на терористични нападения в Македония и Косово, пише днес вестник ”Дневник”.

Според информациите заповедта за организиране на нападения била на косовският джихадист Лавдрим Мухаджери. Комуникацията била чрез албанец от Македония, който в момента воювал в Ирак или Сирия. Той е контактувал със свои лица от Македония и Косово за да организират нападения през юни.
 

Вестник “Вечер” от своя страна изтъква, че косовските медии са съживили починал ислямист, твърдейки, че е подготвял атентати в Прищина и Скопие.
 

Косовският джихадист Лавдрим Мухаджери е планувал нападения в Македония и Косово. Той бил инициатор на нападението на полицейския караул в село Гошинце, както и на нападението в Куманово. Това са съобщили медии в Косово, пише изданието. Според информациите Мухаджери е издал заповед на своите хора в Прищина и Скопие да извършат терористични нападения.

Заповедта била издадена чрез негов близък сътрудник, който в момента се намирал в Сирия. Той е говорил със своите хора в Косово и Македония, като им е казал да организират терористични нападения в Македония и Косово през юни. Косовските сили за сигурност засега не са утвърдили самоличността на сътрудниците на Мухаджери в Скопие и Прищина. Миналата година медиите съобщиха, че Мухаджери е загинал.
 

Ислямска държава подготвя нападения в Косово и Македония, коментира македонската телевизия Телма. Телевизията отбелязва, че медии в Косово и Албания твърдели, че службите за сигурност имали информации за евентуални нападения.
 

Електронното издание Репортер на свой ред отбелязва, че Македония е повишила нивото за сигурност, след информациите на косовските служби за евентуални нападения. В казармата „Гоце Делчев“ в Скопие вчера е било видимо присъствието на военна полиция. Нивото за сигурност било повишено след престрелките в Куманово.
 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот