Македония с преходно правителство на 29 юни?


Македония с преходно правителство на 29 юни? Йоханес Хан, еврокомисар по разширяването: Quo vadis,Македонийо !

Еврокомисарят Йоханес Хан огласи на страницата на Еврокомисията вчерашния анекс към договора на македонските политически лидери, който беше подписан на 2 юни.

В допълнението към договора се съдържа изискването, че в съответствие с подписания на 2 юни договор партиите се съгласяват да дадат предимство на националните интереси и да потвърдят придържането си към евроатлантическите процеси и демократичните принципи, така обяви БГНЕС.

Освен това лидерите на четирите македонски партии потвърждават пълната си ангажираност със споменатия договор.

Вероятно най-важният елемент от анекса е, че лидерите са съгласни да продължат на 29 юни преговорите по отношение точка 6 от договора - формиране на правителство, което ще подготви провеждането на избори.

Когато бъде постигнато съгласие по тази точка, опозицията ще изпълни своето задължение по втората част от точка 6 и ще се върне в парламента.

Това означава, че лидерите са се съгласили до 29 юни да се договорят за преходно правителство, или по-точно според договора да бъде съставен кабинет, който ще подготви изборите.

Дори след споразумението за преходно правителство, опозицията ще трябва да се върне в парламента, където ще ръководи анкетна парламентарна комисия, създадена за скандала с подслушването.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот