Любчо Георгиевски се коалира с Груевски


Любчо Георгиевски се коалира с Груевски

Бившият македонски министър-председател пръв изпратил знак, че желае да затопли изстиналите отношения между него и днешния македонски премиер

Лидерите на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и на ВМРО-НП Любчо Георгиевски ще обединят усилията си като политици, съобщи libertas.mk.

Според сайта, Груевски имал нужда от старите членове на ВМРО-ДПМНЕ, след скандала със записите на опозицията и появата на т.нар. Амстердамска тройка, която призовава за реформи във ВМРО-ДПМНЕ.

Първи започнал да изпраща сигнали за затопляне на отношенията Георгиевски, който на практика е мълчал през цялото време на скандала с подслушванията. Най-вероятно следващата седмица ще бъде съобщено за коалицията между ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-НП.

Любчо Георгиевски е единственият политик българофил в Македония. През 2006 г. взима българско гражданство. През периода 30 ноември 1998 до 1 ноември 2002 година Георгиевски е министър-председател на Република Македония.

Любчо Георгиевски има голяма роля в създаването на суверенна и независима Република Македония. По време на неговото управление са размразени двустранните отношение между България и Република Македония, като през 1999 година е подписана съвместна декларация на министър-председателите на двете страни, съдържаща копромисно решение на така наречения "езиков спор".

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот