Кремъл проспа майдана


Кремъл проспа майдана

"Кукловодите на преврата в Украйна бяха САЩ", казва руският президент Владимир Путин, съобщава Gazeta.ru.

Този майдан в Киев беше предшестван от друг, но тогава американската агентура не успя да завземе властта. Както пробляха онзи опит за държавен преврат, така руските политици проспаха и този преди година. Не е възможно тайните им служби да не са докладвали своевременно какво се гласи от Запада, но в Кремъл не са взели мерки.

Във Вашингтон дори официалните власти не отричат, че техните явни и тайни служби са работили много сериозно за придърпването на Украйна към НАТО с оглед да създадат крайно тежка перспектива за оцеляването на Русия, при възможност и безизходна. Но и без да са имали никаква текуща информация, управниците на Русия е трябвало да действат навреме.

Че Русия при всяка възможност ще бъде атакувана от запад на украинска територия, е ясно още от началото на 20 век. А и преди това е била нападана по тези земи ту от поляци, ту от шведи. През 20 век два пъти пак там води кръвопролитни боеве с Австро-Унгарската империя и Германия. И както и днес, руските власти се оказали неподготвени за очевидното.

И в Първата, и във Втората световни войни Русия е на ръба на пълния крах преди с огромни жертви и усилия да се спаси от разпад и изчезване. Сега пак е в много тежка ситуация, макар и сравнително по-добре защитена с ядрено оръжие. Г-н Путин обаче носи своите големи отговорности затова, че по негово време не са взети всички необходими мерки за привързване на Украйна.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот