Кой кого плаши?

 (2 коментара)


Кой кого плаши?

Разходите на САЩ в областта на отбраната са $610 милиарда (34% от световните разходи), на Китай $216 милиарда, Русия $84,5 милиарда, на Саудитска Арабия $80 милиарда, става ясно от доклад на Шведския институт за изследване на мира, четем в News.Bg..

Едва ли трезвомислещият гражданин ще открие в тези пределно категорични данни за разходите на различните страни за въоръжения основание да сочи Русия като заплаха за която и да е държава от НАТО. Политиците от страните в алианса и техните пропагандни централи обаче нямат никакъв проблем да го твърдят.

Та кой кого плаши все пак? Дори само отделно взета Източна Европа харчи повече за отбрана, отколкото Русия. Твърди го институт, когото не може да обвинят в русофилия. Но когато цифрите не уйдисват на политическите действия и пропагандата, толкова по-зле за цифрите.

Коментари

Русия е агресор, щатите са ангели, кръвта е синя, а небето е оранжево.

2015-04-20 10:15:21 От: ISTINA

Другари РУСОФИЛИ, Защо децата ви учат или живеят на запад ? Защо парите ви са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Защо криете, че когато Русия окупира България НАШИТЕ синове ще воюват в Дагестан и Авганистан – докато ВАШИТЕ купонясват на запад ? Защо така аругантно ни лъжите ? ...прочети целия

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот