Иран се е поучил от Ирак


Иран се е поучил от Ирак

Израел обяви, че руското решение за продажба на зенитно-ракетни комплекси С-300 на Иран е „пряк резултат" от сключената между Иран и международната общност работна рамка, съобщава АП.

Ето че пак се появи повод да цитираме израелския военен историк Мартин ван Кревелд: „Светът видя как Съединените щати нападнаха Ирак наглед без всякакво основание. Ако иранците не се опитваха да създадат ядрено оръжие, те биха били луди.“ Научили са Иракския урок в Техеран, с модернизираните С-300 Ислямската република си купува сигурност.

Едва ли е достатъчна срещу възможностите на изключително американски флот в Персийския залив, но все пак респектира Израел, който нееднократно заплашва да унищожи чрез бомбардировки ядрената им програма. Както преди време го направи с Иракския ядрен реактор.

С предоставянето на Иран на средства за ефективна противовъздушна отбрана Москва дава на Тел Авив силен знак, че нито е забравила съдействието му на Грузия за антируската й агресия в Южна Осетия през 2008 г., нито ще остави незабелязано активното участие на израелски военни в украинските събития. На война като на война, та била тя и хибридна!

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот