Фактите говорят, политиците жумят


Фактите говорят, политиците жумят

„Факт е, че в България има цели региони, в които вилнее битова престъпност. 70-80% от тези престъпления ги извършват представителите на един етнос.- Красимир Каракачанов по Нова ТВ

Проблемът с битовата престъпност винаги и във всяка страна тясно се преплита с проблемите на бедността и безработицата. По данни от САЩ, покачването на безработицата с 2% води до нарастване на престъпността с 4%, две трети от които са за сметка на битовата.

У нас са налице и други две специфики. Първата е свързана с изключително бързото увеличаване на безработицата след „демократичните“ промени в началото на 90-те години на миналия век, когато „реформите“ на икономиката доведоха до деиндустриализацията на страната и на улицата бяха изхвърлени стотици хиляди квалифицирани кадри.

Значителна част от тях се лумпенизираха. С огромна сила се добави и втората специфика – големият брой цигани в условията на тежък срив в правораздавателната система. 45 години не стигнаха за пълноценното социализиране на тази специфична общност, но само 4-5 години се оказаха предостатъчни за масовата социална деградация сред тези люде.

Оттогава насам в условията на европеизацията на милата ни родина  те ускорено подивяват. Естествено, с чиста съвест, освободена от заветите на Банго Васил, според които кражбата е достоен техен поминък, те се отдадоха на оцеляване основно по този начин.

Озаптяването им се оказа недопустимо според силово наложената тук извратени мултикултурност и толерантност. Извратени са, защото са обосновани с т. нар. позитивна дискриминация спрямо малцинствените групи, а тя по същество означава търпимост към беззаконията, означава реална дискриминация на мнозинството.

Фактите говорят, но политиците  в партиите от политолигархията жумят пред тях. Жумят и обещават едно-друго, дори предприемат някакви мерки, които са кратковременна козметика. Като увеличеното полицейско присъствие в няколко села с цигански терор в тях. Вместо да премахнат предпоставките за произвола на подивяващата циганска маса.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот