Европа бяга от войната на САЩ

 (1 коментар)


Европа бяга от войната на САЩ Бившият френски премиер Фийон

„САЩ направиха немалко грешки поради липса на перспективен, исторически поглед върху случващото се. САЩ се стремят да разпалят война в Европа. Недопустимо е да се унижава Русия.“ - канал "Франс 5" бившият френски премиер Франсоа Фийон

Зле изглежда Америка в очите на френския политически елит, но и на европейците също. Разполагайки само с чук в ръцете, всички проблеми им изглеждат като пирони. Не е до липса на разум обаче. Иде реч за обективна невъзможност да се запази световната хегемония, чиято загуба според американския истъблишмънт може доведе до държавен разпад.

Онзи ден бившият президент Саркози нарече разделението между Европа и Русия драма, вчера бившият премиер Фийон сочи САЩ като подпалвач на войни в Европа... Тази дясна словесна активност във Франция има и вътрешнополитическо обяснение, там наближават президентските избори, а националистката Марин льо Пен се очертава като явен фаворит.

Но не само предизборната борба налага на десните да заимстват лозунги и политически позиции от „Националния фронт“. Те, както и левите сили в Европа нямат никакъв интерес от евентуална голяма война в Украйна, защото пожарът почти сигурно ще обхване целия континент. Европа бяга от войната на САЩ, острото изявление на Фийон е в този контекст.

Коментари
2015-02-11 16:44:11 От: Стършел

"Разполагайки само с чук в ръцете, всички проблеми им изглеждат като пирони..."
Друго е ако чукът е гарниран със сърп...:-)

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот