Ева Майдел: Нова привилегия за българи и европейци


Ева Майдел: Нова привилегия за българи и европейци

От началото на 2018 г. пада още едно ограничение за пътуващите из Европа нейни граждани, таксите за роуминг вече ги няма

Европейците ще имат достъп без ограничения до легално придобито онлайн съдържание, включващо филми, спортни предавания, музика, електронни книги и игри, докато пътуват в рамките на ЕС. Договореният Регламент е естествено продължение на друга победа за потребителите в ЕС - отпадането на таксите за роуминг.

 Трансграничната преносимост ще бъде новата реалност в единния цифров пазар на ЕС през 2018 г.“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по повод успешното приключването на тристранното обсъждане на Регламента относно трансграничната преносимост на услугите за онлайн съдържание между Европарламента, Еврокомисията и Съвета.

Майдел, която е докладчик по законодателството за Групата на ЕНП в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, коментира, че внесените от нея предложения са част от договорения текст.

Договорихме потребителите да могат да ползват допълнителната услуга, без да заплащат за нея. От своя страна, доставчиците на онлайн съдържание като Netflix и Spotify ще разполагат със сигурни средства за предотвратяване на нарушения.

Също така, доставчиците на безплатни услуги сами ще могат да преценяват дали да предлагат преносимост.

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот