Документ: Българино, виж какви хора избираш - 1

 (3 коментара)


Документ: Българино, виж какви хора избираш - 1 Цветан Цветанов лично подкрепи неуспешната кандидатура на Георги Андонов за кмет на Гоце Делчев.

Верноподанически монолог на депутата от ГЕРБ Георги Андонов - типичен продукт на действащата избирателна система в България...

Генералът с патериците проведе среща с ПГ ГЕРБ и както беше анонсирал - помоли депутатите си, ако някой е изтерзан, недоволен, несъгласен с лидера или политиката на партията, да напусне по живо по здраво сега, защото ако го направи по-късно, вече ще бъде считан за корумпе и предател.

Тук един депутат поиска думата.

"Ти ли бе, Гошо?" - възкликна ББ (смях в залата).

"Гошо" (депутатът Георги Андонов) получи микрофона. Изказването му предаваме дословно. Частичната липса на предлози и ненормативното съгласуване не са по наша вина, а са вътрешно присъщи на изразния стил на депутата Андонов.

 

За по голяма яснота ние от "Българи" разбихме монолитния монолог на "Гошо" на повече части - тъкмо и читателят в паузите да си помисли какво му предлага сегашната избирателна система.

 

И така, думата има "Гошо":

"Г-н Председател, благодаря Ви за тези думи, които казахте! Те са много важни, между другото. Аз имам неща, които съм против - всичко, което се случва в партията; не всичко - има неща, които аз съм против. Но аз няма да съм човекът, който ще напусне тая партия, дотогава, докогато имам възможност да се боря да решавам тези проблеми в партията си.

 

Аз съм част от ГЕРБ. Затова няма да го направя и за пари, и за милиони, и за, за... Аз за нищо няма да го направя!

 

Но до момента, докато усещам - аз съм сигурен, че тоя момент е сега и няма да се прекъсне - и дотогава, докогато имам възможност да се боря за решаването на тези проблеми. (До тук кой разбрал,  разбрал - бел. ред.)

 

И аз искам да Ви кажа, г-н Председател, че наистина в ГЕРБ си имаме проблеми! (Добър ден - бел. ред.)

 

Няма кво да си затваряме очите. Казвам си Ви го едно към едно. Ние, първото което, не можем се определим като партия. Дясна ли сме? Партия на настроението на хората ли сме? Партия за интеграцията към Европа на всяка цена? Партия социална? (Партия клиентелистка?, ни се ще да добавим - бел. ред.)

 

Миналия ден вкарват такса 20% (за ВЕИ-тата, б.р.), правят национализация - ние мълчиме! Ние дясна партия ли сме, г-н Председател? Защо? Защо мълчим? Защото една част от социално уязвимите хора в България са засегнати от зелената енергия. За мене това са неща, които, г-н Председател, Вие трябва да ги зададете на преден план. Вие трябва да ги изказвате.

 

Другото, което е, г-н Председател - аз не искам моят Председател да ходи в сутрешните блокове и да се обяснява за този там с цензурата, за Местан, за Станишев и за тем подобни истории, които за мен са... за мен лично са нищожества! (То и ние не искаме непрекъснато да обикаляте по телевизиите, ама кой ни слуша - бел. ред.)

 

Аз за мене искам, моята партия да формулира ясна цел. Цел, която Вие като Председател да изказвате нонстоп и да поведете всички нас да следваме тази цел. Аз искам моята партия да проведе сериозна административна реформа. Аз искам моята партия да проведе сериозна териториална... ааа... разпределение. Искам моята партия да проведе социална... ааа... се-с-сериозна здравна реформа. Реформа в сектор "Сигурност". И това са нещата, които Вие, г-н Председател, трябва да извеждате на преден план. (Безкрайно ценни указания, дано председателят си е записвал - бел. ред.)

 

Разберете ме, тогава нито един от нас, когато има тази кауза, дори и да напусн, той ще напусне по обективни причини и те ще са финансови. (Да си дойдем на думата - бел. ред.)

 

А не заради това, че има някакво разминаване с каузите, които не е посочено. Това е моето виждане и аз мисля, че трябваше да го изкажа, защото искам да обърнем темата на разговор в тази посока. Разберете ме, не се съмнявайте в нас! Читави хора сме, не сме някви хора, които ще се продадем за МАЛКО пари!" (Че кой не го знае?  - бел. ред.)

Смях в залата.

"А! Казах го грешно, извинявам се." (Народна поговорка: Късно е, либе, за китка - бел. ред.)


Смях в залата.

"Откъде знаеш, че са малко бе?" - шегувайки се, попита ББ.

"Извинявам се. Извинявам се. Казах го грешно. Извинявам се, колеги!"

Смях в залата.

"Добре, извинявам се, колеги. Извинявам се, колеги, г-н Председател!"

"Абсолютно прав си - ласкаво избоботи ББ. - И това е една от целите на тези срещи!"

 

Бел. ред. - Епизодът е използван изцяло или отчасти от всички български медии, вкл. "Господари на ефира" по Нова тв

 

 

Коментари
2013-12-17 20:50:49 От:

Sinco
Имаше Гошо Тъпото, а ето сега и Гошо Скъпото!

2013-12-22 13:23:40 От: Ха ха ха ха ха ...

...

.............................................ненужни вещи.Те си имат своята стойност и място във всяка социоструктура ,но меритократът определя вярно подходящото място ,защото лай..то издигнало се във висините не става по ценно и по полезно от диаманта паднал в тоалетната.Общото е че няма полза и от двете ако не са на мястото си Лай..то в земяута за да тори , а диаманта във висините за да блести-По Омар Хаям ако не се лъжа

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот