Даниел Митов на работно посещение в Македония


Даниел Митов на работно посещение в Македония

Ще проведе разговори с президента Георге Иванов, с министър-председателя Никола Груевски и министъра на външните работи Никола Попоски

Министър Даниел Митов е на работно посещение в република Македония на 14 и 15 юни, съобщават от МВнР. Той ще проведе разговори с президента Георге Иванов, с министър-председателя Никола Груевски и министъра на външните работи Никола Попоски.

Митов ще проведе срещи също с лидера на опозицията Зоран Заев, както и с лидерите на двете основни албански партии – Али Ахмети (Демократичен съюз за интеграция) и Мендух Тачи (Демократична партия на албанците).
 
На 15 юни в Охрид министър Даниел Митов ще участва в Среща на министрите на външните работи на страните от Централно-европейската инициатива.

По време на разговорите на министър Митов в Република Македония ще бъдат обсъдени двустранните отношения, както и пътищата за преодоляване на политическата криза в съседната ни страна и възможностите на България като член на Европейския съюз и евро-атлантическата общност да окаже съдействие на този процес.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот