Българските бащи - смели, въпреки трудностите

Автор: коментар


Българските бащи - смели, въпреки трудностите

В днешно време е смелост да имаш деца, признават татковците през изминалия Ден на бащата

Непознат за българските бащи се оказа международният Ден на бащата, който отбелязваме на днешния 26 декември.

Малцината родни татковци, които излязоха на разходка в центъра на София с децата си днес бяха изненадани да чуят, че днес имат празник. Въпреки това те споделиха, че използват почти всяка свободна минута, за да отделят време на децата си. В днешно време е смелост да имаш деца, признаха те.

"Цялото свободно време се отделя за него", призна един от бащите, решил да изведе детето си в градинката пред Народния театър "Иван Вазов" въпреки ниските температури. "Пожелавам да има все по-малко хора, на които липсват парички, за да си позволят елементарни неща", каза таткото. Неговото дете е на 1 година и три месеца, послушно е и поради тази причина е получило всички подаръци, които е поискало, разказа той.

С двете деца и придружен от мама навън, въпреки студа, се оказа и друг татко. Той е лекар и със съжаление сподели, че все по-рядко намира време за децата. "Работата отнема много време, особено при лекарите", сподели мъжът. "Преди години българите са имали по 5-6 деца, докато при нас да имаш две деца е смелост. Може би от тази гледна точка сме смели, а и все още сме тук. Опитваме се да им даваме каквото можем, но най-вече да ги научим да мислят и да бъдат хора", каза той. Неговите деца също са получили всичко, което са си пожелали.

Зависи от работата, но по принцип, стига да иска, човек има време, каза друг татко. Неговото дете е на 1 година и 8 месеца, вече казва някои думички, но не е успяло да каже какво иска за Коледа. Въпреки това е получило много подаръци и вече със сигурност обича този празник. "За мой късмет, успявам да му отделя достатъчно време. Желая си здраве за цялото семейство и мир", сподели друг мъж, излязъл на разходка с детето.

Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, точно както на Деня на майката се чества майчинството. Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня. Празникът прославя бащите и бъдещите бащи. В повечето страни Денят на бащата е светски празник. Той съществува навсякъде по света, но се отбелязва на различни дати. Православната църква го чества на 26 декември.

По в-к Преса

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот