Бутафория! Покривът на НБКМ залепен с тиксо!


Бутафория! Покривът на НБКМ залепен с тиксо!

Все още парите за ремонт не са отпуснати

Директорът на Националната библиотека ”Св.св. Кирил и Методий” Красимира Александрова обясни, че на посещение в сградата на национаната библиотека е бил и служебният премиер, който проявил разбиране за покрива. Но той продължава да е залепен с тиксо.


Въпреки всичко, пари за ремонт, който ще струва около 200 000 лева все още няма. А мястото, където пропадана покрив е обезопасено, каза още тя пред ON AIR.

В същото време в сградата се съхраняват редица ценни екземпляри от 14-15 век, за които проявяват интерес дори от Дубай.

Приписка на „Българи“ : Новината има привкус на евтиния. „Покривът“ на НБКМ е покрит със специални армирани стъклени плоскости, те не са по-различни от плоскостите с които са покрити покривите на хотели, небостъргачи, за да пропускат светлината. Струват скъпо, така е, и вероятно това е главният препъни-камък. Чак с тиксо – едва ли – но така може да се е сторило на уважаемата директорка на НБКМ, по скоро някой пукнат край е запълнен с устойчиво, на корозия и вода, лепило.

Отчитаме всичко това, защото пишещия тези редове се е качвал на този „покрив“ на  библиотеката, когато работеше там. Това е оберлихтът над първия етаж, а над него има още шест, откъм източната страна, отзад. Върху този първи етаж лесно можеш да минеш от втория, над него. Това всеки библиотекар може да ви го покаже. Това – за сведение на посрещачите…

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот