Бат Сали: Депутатското ми място е спечелено с труд

 (1 коментар)


Бат Сали: Депутатското ми място е спечелено с труд

“Срещу мен протестират по-малко хора, отколкото са ме избрали...“

От сатиричния сайт "Бъзикилийкс", чието мото е "Истината такава, каквато можеше да бъде..." Редакцията обръща внимание ползвателите и коментаторите да го имат пред вид, преди да реагират.

Скандалният депутат Александър Методиев, по-известен като бат Сали, избран от листата на ДПС в Кюстендил за пръв път публично коментира протестите срещу себе си и даде да се разбере, че не ги взема на сериозно.

Това той направи в интервю за БНР в предаването „Деконструкция“ на Петър Волгин:

- Г-н Методиев или бат Сали, ако предпочитате, как ще коментирате протестите срещу вашият избор за депутат от района на Кюстендил? Смятате ли да се съобразите с гласа на хората и да се оттеглите доброволно от длъжността?

- Когато говоря с българи, предпочитам да се обръщат към мен с г-н Методиев, щото нито съм спечелил пари от вас, нито пък вие сте ми яли от хляба, та да ми викате бат Сали.

Между другото, бат Сали е почетно и уважително обръщение, останало още от прабългарите, чиито преки наследници сме ние, циганите и което Бойко Борисов се опита да ни открадне, а първият който е носил това почетно циганско звание е бат Баян.  . .

- Разбрах ви, г-н Методиев, но да се върнем на въпроса . . .

- Ето връщам се веднага. Не смятам за нужно, законно и редно да се оттегля от депутатското си място, спечелено с честен труд, електроенергия и много пот.

Ако знаете само колко много съм се потил от притеснение да не ме хванат, докато събирах нужната сума за да вляза в листите на ДПС. Нали не мислите, че само Иван Костов и реформаторите имат тарифи за кандидат депутатско място в листите?

Освен това, бях приятно изненадан колко много хора са гласували за мен в Кюстендил, аз щях да вляза в парламента дори и никой от тях да не беше гласувал, но все пак им благодаря.

Всъщност, аз можех да вляза от който район си поискам, щото реално аз съм избран с гласовете на четири човека – Ахмед Доган, Лютви Местан, Четин Казак и Метин Казак, а гласовете на тези хора тежат повече от гласовете на всички български избиратели взети заедно.

Що се отнася до протестиращите срещу мен, то няма как да не ги съжалявам в тяхното безсилие.

Та те са дори по-малко на брой от гласувалите за мен в района, същото се отнася и за протестиращите в Габрово срещу избора на моят колега Четин Казак. Аз не знам защо медиите ги удостояват с внимание, като по този начин спомагат за популяризирането на едно противозаконно и престъпно деяние.

Те протестират срещу нас, защото ни завиждат, че самите те не са на нашето място. Ако съм разбрал нещо за българите, то то е, че те правят всичко водени само от алчност, завист или страх.

Позитивното е, че по-голямата част от тях са изпаднали в апатия, което ще позволи на нас новите народни избраници, да сложим ред в тази държава, ако не на държавните то поне на собствените си дела.

- Значи, все пак сте решили да влезете в Парламента. А мислили ли сте в коя сфера на държавните дела ще съсредоточите усилията си? И, ако не е тайна, има ли български политик на когото искате да приличате или който да ви служи за пример?

- Вие тъп ли сте или само така изглеждате? Аз не само, че смятам да вляза в Парламента, аз смятам да не излизам от там следващите пет мандата, щото тези пари дето съм ги вложил в моята политическа кариера, трябва да ги избия някак, а къде сте чули циганин да работи за минимална заплата, всичко или нищо, така е при циганите.

Тези дето протестират, ще протестират, ще протестират – ще спрат, никой не им обръща внимание, ако се инатят ще затворим един двама и другите ще се кротнат, всички знаем докъде се простира упоритостта на българите, бръкни му джоба или му скръцни със зъби  и дотам е.

Що се отнася до това на кой политик бих искал да приличам, ще кажа, че аз не толкова искам да приличам на него, а искам да го задмина и това е Иван Костов. Той е първият циганин, влязъл в Парламента и управлявал успешно България. Аз ще съм втория.

И тука идва другата част от отговора на въпросите ви, къде ще насоча усилията си. Иван Костов извърши приватизацията, аз ще оправя енергетиката. Не случайно съм инвестирал огромни усилия в тази сфера още преди да стана депутат, така да се каже аз съм селф-мейд експерт, експерт от първа ръка.

Мога да спра тока на цяла България, знам кои магистрални електропроводи да прекъсна и имам уменията и бригадата способна да го направи.

- Да разбирам ли, че имате позиция по Южен поток, АЕЦ Белене и шистовия газ?

- Разбира се, че имам и тя е обща за всичко, което е свързано с производство, пренос и разпространение на енергия. Аз съм за осъществяването на всеки проект, свързан с енергията, защото там, където има енергия, има живот, има и пари.

А където има живот и пари, там е бат Сали.

- И накрая, какво ще пожелаете на българските граждани?

- Да си плащат сметките за електро и топло-енергия, защото бат Сали чака от там парички...

По neverojatno.wordpress.com

Коментари
2014-10-19 20:37:32 От: Дедовия ви

Прав е човека, ако го е казал той де - не е Манго виновен, че яде зелника... какви по-големи айдуци са в парламента.

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот