9-годишни българчета стъпват на Луната ?


9-годишни българчета стъпват на Луната ?

След няколко месеца около 90 българчета на възраст от 9 до 15 години ще имат възможност да усвоят всички тънкости, необходими за да бъдеш астронавт.

Българските ученици ще работят с тренажорите, на които се подготят космонавтите, пише в. "България днес". Необикновеното изживяване е част от програмата Space Camp, която ще се проведе в периодите 2-8 юли, 23-29 юли и 6-12 август в турския курорт Измир. Крайният срок за кандитстване е 1 март, разказват от Центъра за творческо обучение, който координинира изпращането на деца от България.

Малчуганите трябва да говорят английски на досто добро ниво, тъй като обучението е изцяло на този език. Трябва да имат доказан интерес към астрономията, физиката, астрофизиката, роботиката.

"Обстановката в детския космически лагер е точно като в Международната космическа станция. Тренажорите са предоставени от НАСА, част от тях преди това са били използвани за реално обучение на астронавтите. Сред уредите има гравитационнен стол, чрез който се учиш как да ходиш на Луната", разказва Гергана Райжекова, координатор на проекта от българска страна.

"Децата ще срещнат и с истински астронавт", допълва тя. За седмицата в космическия лагер одобрените българчета ще преживеят неща, които връстниците им не могат и да сънуват. Ще тренират с истински скафандри, ще изпробват движенията си в безтегловна среда, ще се упражняват на палубата на совалка.

След завършването на курса ще получат сертификати, които са високо ценени в много училища и университети по цял свят.
 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот