10 от ЕС: Не искаме мигранти от мюсюлмански държави!


10 от ЕС: Не искаме мигранти от мюсюлмански държави!

Резултати от проучване в 10 европейски сдържави "изненадват и отрезвяват"...

Над половината от европейците предпочитат миграцията от мюсюлманските държави да бъде забранена, сочат резултати от допитване, проведено от британския аналитичен център „Чатъм хаус” (Chatham House) и цитирано от БГНЕС.

Допитването е направено преди влизането в сила на указа на президента на САЩ Доналд Тръмп, който прекрати влизането на лица от 7 мюсюлмански държави в страната. Chatham House смята, че изследването ще хвърли светлина върху реалното мнение на хората за миграцията от държави, където мнозинството изповядва исляма.

В съобщение на аналитичния център се посочва, че резултатите „изненадват и отрезвяват. Те показват, че общественото недоволство от миграцията от предимно мюсюлмански държави не се ограничава с електората на Тръмп, а е широко разпространено”. Анкетирани са били граждани на 10 европейски държави – Белгия, Германия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Австрия, Великобритания, Унгария и Полша.

Средно 55% от европейските граждани са за забрана на миграцията от мюсюлмански държави. Това важи за 8 от 10-те държави, в които е проведено допитването. Най-голям процент подкрепящи забраната има в Полша – 70 на сто. В Австрия са 65%, в Германия – 53%, в Италия – 51 на сто.

Най-малко привърженици забраната има в Испания – 41%, и във Великобритания – 47 на сто. Преобладаващата част от подкрепящите забраната са по-възрастни от 30 години и нямат висше образование, добавя БГНЕС.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот